26 Ιουν 2013

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   
ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                                      ΠΑΤΡΑ, 27/6/2013

ΠΡΟΣ:
                κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟ Σ.  ΙΩΑΝΝΗ
                     ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. 
                                                       ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ. & ΔΑΝΕΙΩΝ
Μέσω των γραφείων Τ.Π.&  ΔΑΝΕΙΩΝ Πάτρας.

            ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

             -  ΑΣΠΕ μέσω Οργάνωσης Πάτρας, 
                                                    - ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 
                                                      ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
             - Μ.Μ.Ε. (ΕΝΤΥΠΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ)

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε,
             Με αφορμή την ψήφιση, πριν από λίγες μέρες, από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των Δανείων και τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, ως ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πατρών και Περιχώρων πήραμε την πρωτοβουλία να αποστείλουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή μας. 
Όπως είναι  γνωστό σε όλους, στο υπ’ όψη νομοσχέδιο δε συμπεριλαμβανόταν και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, διότι από την  αρχή της οικονομικής κρίσης έχει προχωρήσει στην εφαρμογή προγράμματος διευκόλυνσης των Δανειοληπτών του.
Δυστυχώς, όμως, και μετά από αναφορές μελών μας, διαπιστώνουμε ότι απαιτείται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την έγκρισή της, η οποία πολλές φορές υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες μέχρι να εξεταστεί.   
Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αναμονή οφείλεται στον όγκο των αιτημάτων και στην έλλειψη προσωπικού και όχι σε πολιτική εμπαιγμού από πλευράς του Ταμείου.
Για το λόγο αυτό σας καλούμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και της κοινωνικής ευαισθησίας  που σας διακρίνει, να προχωρήσετε σε πρόταση προς το Δ.Σ. του Ταμείου και να λάβετε την απόφαση, ώστε με την υποβολή του αιτήματος από τον εκάστοτε δανειολήπτη, να γίνεται άμεσα η αναστολή καταβολής τουλάχιστον του κεφαλαίου από τις μηνιαίες αποδοχές εργαζομένων και συνταξιούχων δανειοληπτών.


AΜε αυτόν  τον τρόπο θα διευκολύνετε όλους  τους δανειολήπτες. Πολύ περισσότερο  τις πολυμελείς οικογένειες (Πολύτεκνες - Τρίτεκνες), που σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση και οικονομική δυσκολία, λόγω των μειώσεων που έχουν συντελεστεί σε μισθούς και συντάξεις.
Παράλληλα εξαιτίας της δυσβάστακτης φορολογίας που έχει επιβληθεί από την πολιτεία, αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις των οικογενειακών προϋπολογισμών τους, λόγω της σύνδεσης αποπληρωμής των δανείων τους από το μισθό ή τη σύνταξη, και προχωρούν σε περικοπές σε άλλα βασικά αγαθά για τα παιδιά τους, όπως Φροντιστήρια, αθλητικές ή κοινωνικές δραστηριότητες, κ.α., ακόμα και στη διατροφή.    
Απόρροια αυτών  είναι να έχουν φτάσει τους εκάστοτε οικογενειακούς προϋπολογισμούς στο κόκκινο και όχι τα δάνειά τους.
Αν και πρόκειται για  πολιτική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, θα αποτελούσε θαρραλέα πράξη και ουσιαστική συμβολή εάν κατά το χρονικό διάστημα της ρύθμισης-διευκόλυνσης, υπήρχε απόφαση για καταβολή τόκων με επιτόκιο 2% για τους δανειολήπτες.   
Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική στήριξη και τη δημιουργία ρευστότητας στους εκάστοτε οικογενειακούς προϋπολογισμούς, χωρίς να διαταράσσεται η πιστοληπτική εικόνα του Ταμείου και με αποφυγή δικαστικών διενέξεων.  
Ελπίζουμε να κάνετε δεκτό το αίτημά μας για άμεση μείωση της εκάστοτε  τοκοχρεωλυτικής δόσης στα πλαίσια του Κοινωνικού σας ρόλου, που μπορεί να αποτελέσει μια νέα φάση στη μακρόχρονη ιστορία του ταμείου, για την οποία καθένας μπορεί να ενημερωθεί από τη σχετική ιστοσελίδα.
          Μια τέταρτη φάση και πιο ουσιαστική, στη στήριξη της Οικογένειας που σήμερα δοκιμάζεται, στο σημερινό Οικονομικό πόλεμο που βιώνει η χώρα μας.  
    
Με εκτίμηση,

Οι υπογράφοντες μέλη της ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

Αβραμόπουλος Βασίλειος                          Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος                                                   
Λεχουρίτης Αντώνιος                               Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος                       Μπαϊρακτάρη Τούλα
Σταθοπούλου Ελένη                               Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Αλεξόπουλος Ανδρέας                             Ζαχαρόπουλος Νικόλαος
Γκόβας Ανδρέας  

Τηλ. Επικοινωνίας : 6932637029
e-mail : theodeh@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου